Friss topikok

Címkék

Tegu legszebb sprinterei

2011.08.31. 14:06 Mdavid89

A cél, hogy összegyűjtsük a tegui világbajnokság legszebb sprintereit. Most nem a gyorsaság dönt.

A tenisszel ellentétben itt nincs tolongás jó nőkből. Az ütősöknél úgy 1:3-as az arány, míg a rövidtávfutóknál jó, ha egy 8 fős futamban találni olyat, akin érdemes nézni hogyan feszül a dressz. Szerencsére a női mezőny több száz fős Teguban, így ha kell, össze lehet szedni néhány szépséget a 100, a 200 és a 400 sík futóiból.

Ahogy az éremnek, egy sportolónőknek is két oldala van. Az egyikben lógó nyelvvel, izzadtan kapkod levegő után, míg a szebbikben sminkben virít – úgy helyes, ha a kettőt kontrasztba állítjuk. Lásd a különbséget! Szavazz kommentben arra, aki fogcsikorgatva is tetszik!

 Okparaebo

A nigériai születésű Ezinne Okparaebo kilencéves kora óta Norvégiában él. Az észak-európai ország színeiben két érmet szerzett a fedett pályás kontinensbajnokságon; mind a kettőt hatvan méteren. A mindössze 164 centi magas, 56 kilós szépség 100-on elődöntőig jutott Teguban.

 

Mägi

A 24 éves Maris Mägi semmilyen kimagasló eredményt nem tud felmutatni eddigi pályafutásából. Igaz, Teguban egyedüli észtként indult 400-on, de a döntőről majd' három másodperccel maradt le, így nem valószínű egy sikeresebb jövő. A balti szőkeség fontos tulajdonsága, hogy a futónők közt ritka nagy keblekkel bír, és ezt a szemtelen fotósok is rendre észben tartják. Kimagasló idomai ellenére ő is síkon fut.

 

Barber

Az amerikai Mikele Barber futni is jól tud. 2007-ben aranyérmes lett a pánamerikai játékokon 100 méteren, Oszakában pedig tagja volt hazája győztes négyszer százas váltójának. Dél-Koreában már az előfutamon kiesett a legrövidebb sprintszámon. A listára ugyanúgy felkerülhetett volna ikertestvére, Me'Lisa is, ő azonban nem világbajnoki résztvevő az idén.

 

Lalova

Ivet Lalova 2005-ben megnyerte a fedett pályás kontinensbajnokságot 200-on. A huszonhét éves bolgár atléta Teguban egyedüli európaiként jutott döntőbe százon, 10,77-es egyéni legjobbjával pedig a tizedik leggyorsabb női futó ezen a távon. Az azonos időeredménnyel bíró Irina Privalovával együtt a leggyorsabb kaukázusi a szám történelmében. Jegyese, az olasz Simone Collio szintén rövidtávfutó.

 

Myers

Myers eddigi eredményei érdektelenek. Olyan futó ő, aki rendre ott van az elején, de valami mindig hiányzik egy sikerhez. A texasi lány elveszik így az amerikai atlétanők hadában. Az Adidas ettől még szívesen szponzorálja, aminek eredménye néhány mutatós katalógusfotó.

 

Felix

Allyson Felix talán a legmegosztóbb szereplője a listának. A széles mosolyú, gazellatestű amerikai hatszor nyert világbajnoki aranyat, Pekingben pedig tagja volt hazája olimpiai bajnok négyszer százas váltójának. Közel se egy bombázó, inkább a kisugárzása miatt kelt figyelmet, előnyös tulajdonsága pedig, hogy rajta nem látszik meg a 400 sem. Egy hosszú hajrá után is épp olyan, amilyen a rajtban volt. Teguban nagy esélye van a címvédésre 200-on.

 

Rosolová

Denisa Rosolová sokáig távolugróként jeleskedett, de az utóbbi időben a 400 síkot részesíti előnyben. Márciusban győzött a fedettpályás Európa-bajnokságon, Teguban azonban nem jutott döntőbe.

 

Leena

Az echte német Leena Günther sem a legeredményesebbek egyike. A világbajnokságon már az előfutamok alatt elvérzett 100 méteren. Igaz, még épp csak húsz múlt, így még az is lehet, Renate Stecher és Annegret Richter után ő lesz a szám harmadik olimpiai bajnoka; ha nem is Londonban, Rióban már talán.

 

Lemos Silva

Ana Claudia Lemos Silva remek formában érkezett Teguba. A Buenos Airesben rendezett pánamerikai játékokon a két rövid sprintszámot megnyerte, valamint mind a két számon ebben az évben futotta egyéni legjobbját.

 

Toosi

Maryam Toosi egy igazi unikum a dél-koreai vb-n. A hidzsábban, hosszú szárú felsőben és alsóban futó iránit meglehet, a nehezített légellenállás zavar, hisz annak ellenére, hogy 100-on és 200-on is idén futotta legjobbját, Teguban nem sok jót várhat. 200 méteren fog rajthoz állni, de ha 23,64-es csúcsánál nem tud jobbat, nem valószínű, hogy látjuk majd az elődöntők alatt. Pedig biztos sokak kíváncsiságát felkeltené, és ha a nézőkön múlna szűk és rövid dresszt húznának rá is ... hátha formás combokat rejt az a futóruha.

 

A lista szubjektív. Ha neked az angolarcú Joanne Cuddihy, vagy a bikacombú Christine Ohuruogu jön be, védd meg őt kommentben!

7 komment

Címkék: tegu

A bejegyzés trackback címe:

https://atletika.blog.hu/api/trackback/id/tr383191842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.08.31. 19:25:46

Hol lehet olyan hegyes pólót venni amilyen Mägi-n van.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.08.31. 22:28:10

Hátbazmeg, atléta nő nem kéne. Egyrészt folyton prüszkölne a bagó miatt, másrészt meg csontos gebenye mindahány.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.31. 22:29:50

@ripők: Ja, és a sört is károsnak tartaná:)

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.08.31. 22:38:28

@Anti Anyag: Kétségtelenül.
Tulajdonképpen nem is értem, mi visz rá egy nőt, hogy körbe-körbe futkosson egy arénában ahelyett, hogy a sparhelt körül sertepertélne és pelenkázná a felnövekvő nemzedéket. Tulajdonképpen mi végre ez a nagy hozsannázás?! Olyanok, mint a brókerek, nem termelnek semmit, a végén meg csak tartják a markukat, hogy a közösből nekik is jár.

Terézágyú 2011.09.01. 09:25:41

"a leggyorsabb kaukázusi"

ja.
süti beállítások módosítása